Alla inlägg under december 2015

Av Andrea - 21 december 2015 10:53

När jag och pappa var och köpte ingredienserna till mammas födelsedag, köpte vi även den här påsen. Mest för skojs skull. Vi åt något liknande när vi var i Korea. Jag älskar de där riskakorna.

Jag vet inte riktigt vad det är för något i rätten, det är någonting starkt iallafall. Chilipasta osv. Jag lagade något liknande någon gång förut som jag tyckte blev misslyckat. En gång blev det så starkt att jag inte ens kunde stå i köket för ångan gjorde så att jag inte kunde andas. Minns att jag skrev ett inlägg om det...

Det här låg iallafall inuti påsen.
-Korean rice cakes (De vita avlånga sakerna)
-Nudlar
-En röd påse med sås
-En grön påse med torkade kryddor

Eftersom att vi inte kan koreanska så kunde vi inte läsa om det fanns någon beskrivning. Det fick bli lite "hur som helst".
Jag blandade ut såsen med två små koppar vatten och lät det koka.

Allt jag visste var att det inte skulle koka mer än 5 minuter. Tror jag hade i riskakorna för tidigt, nudlarna med... De blev rätt sega att tugga. Har ingen aning om det blev bra eller inte förutom det.

Lukten var inget vidare tyckte jag. Så jag hade inga höga förväntningar på smaken. Blev ändå aningens positivt överraskad.
Det var ganska starkt och det smakade inte som det luktade. Jag åt bara upp riskakorna. Nudlarna dissade jag. Blev för svåra att tugga.

Jag kommer inte att köpa den här påsen igen. Har dålig relation till snabbmat/färdigmat/sånhär "fusk" mat, hehe.
Däremot ska jag nog försöka laga något liknande från grunden igen. Älskar som sagt de där riskakorna, vill hitta fler rätter med dem. Man kan även göra dem själv, fast det är svårt att få till konsistensen tycker jag.

Hej!

Av Andrea - 20 december 2015 17:17

Hej igen!
Det blev ett rätt hysteriskt kalas, hann inte fota någonting alls tyvärr. Nog det mest hysteriska vi haft tror jag, haha.
Allt gick för fort... Kan bara säga att mitt inne i det "värsta" kaoset knackade det på dörren och min faster sa att morfar stod där ute och ville in. Men morfar var redan inne...
Det visade sig att det var hans tvillingbror som skulle lämna något lite fort vid dörren.
Alltså haha! Det var ögonblicket jag tänkte "Vad är det som händer?"

Nu ska vi ta det lugnt och se en julfilm. Har faktiskt lite energi kvar ändå, kanske ska använda den till att laga middag.

Ett foto hittade jag! Tog det innan alla kommit.

Av Andrea - 20 december 2015 10:42

Godmorgon!
Dags att städa och fixa iordning innan gästerna kommer.

Vad vi fick i luckan idag. Undrar vilken film vi ska välja? Nu är det inte mycket kvar av December. Snart är det julafton även fast det snarare känns som vår ute. Här är det 13 grader varmt, det ska till och med bli lite sol senare.

Av Andrea - 19 december 2015 23:46

Idag fick jag höra den (rubriken) igen men i den klassiska versionen. Jag, mamma, lillasyster, moster, Julia och mormor var nämligen på balett och såg Nötknäpparen. 

Den var bra. Kläderna och sceneriet (är det ett ord?) var mina favoriter. Är nog mer för musikaler!


Innan gick vi i Kungsträdgården på julmarknaden och förbi isrinken. Tittade även på julskyltningen på NK. Den var lite smått hysterisk i år haha. Men åh, blev lite mer julglad av allt julpynt som hängde överallt.



Emojis med tomteluvor. Julenisseemojisar.


Inne på operan var det mysig stämning.

Jag kände igen en hel del musik tack vare alla gamla Barbiefilmer jag sett som liten haha... Vet inte om det är bra eller dåligt. Äsch, fick nostalgi och kände mig en smula intellektuell ;)
Nu har jag fått melodin "Act 2: Marzipan" i huvudet. Kommer inte kunna sova på grund av det.

Kvällens höjdpunkt? Måste skriva ner det så att jag kan läsa när jag har glömt bort det.
Det hände på hemvägen, det råkade bli ett missförstånd när vi skulle åka tunnelbanan. Egentligen gick vi på fel tunnelbana från den vi hade tänkt att ta, även om man kan åka från båda hållen för att komma till just T-centralen.
Iallafall, eftersom att alla sa att det var "fel" så trodde jag att vi skulle byta lite snabbt så jag klev ut på perrongen igen. Sedan började alla skrika mitt namn i panik och jag hörde dörrarna stängas bakom mig. Först trodde jag att mormor hade fastnat i dörrarna men hon försökte bända upp dem för att jag skulle kunna hoppa på igen. Allt detta sker på några sekunder för sedan åker tåget iväg och kvar står jag, förvirrad.
Fick skrattanfall när jag såg allas miner genom fönstret när tåget försvann. Det går liksom på repeat i huvudet och jag börjar fnissa varje gång. Hysteriskt.
Kändes som att det blev världens grej fast det inte ens var någon fara. Jag var ju knappast vilse utan återvändo, och klockan var bara 9 på kvällen. 
Det var mest synd om mormor eftersom hon blev så orolig. Jag mötte upp dem på T-centralen någon minut senare. Det löser sig!

Nä hörni, nu måste jag hoppa i säng. Imorgon blir det kalas. 

Godnatt!

Av Andrea - 19 december 2015 11:12

Julgodiset jag gjorde igår var små bounty inspirerade saker. Dock lite nyttigare än det "egentliga" receptet.
Blandade ihop lite kokosolja, en del riven kokos, någon droppe vaniljextrakt och några dadlar för sötma, om jag minns det rätt. Lät dem stå i kylen ett tag innan jag doppade dem i mörk choklad också.

Jag tror att de blev bra. Åt dem bara när chokladen inte hade stelnat så chokladsmaken tog över tyvärr... Men nu har jag haft dem i kylen över natten så de kanske smakar lite mer.
Egentligen ska man inte ha choklad i kylen, men pappa vill ha så varmt i vårat hus. Det går alltså inte att ha saker som choklad framme. Hans önskebild är att gå i linne mitt i vintern och skruva upp golvvärmen tills det bränns. Ni vet sådär "aj aj aj!" när man springer mot vattnet utomlands på en sandstrand...

Nog om det! Här är några bilder på mina fula sötsaker, hehe.

Jisses, de där iskubsformade till höger... Det var dem jag flippade på igår när jag försökte få ut dem ur helvetes formen. Stod och smällde den i bänken för allt vad jag hade. Knäckte och hackade och bankade och skrek. Resulterade som sagt med chokladflisor i hela köket. Otroligt att formen inte gick sönder.
Så går det när ingen orkar åka och köpa vanliga ischokladformar!

Haha, förhoppningsvis blir det en lugnare dag idag!

Av Andrea - 18 december 2015 18:04

Tjohej och tjoho!
Nu kan jag äntligen koppla av. Sitter i soffan och pustar ut.
Maten är färdiglagad och uppäten. Det blev bra. Alla verkade nöjda och glada. Speciellt mamma! Sedan fick hon paket och ett fint kort av Matilda som hon blev tårögd av. Så allt känns lyckat!

Så glad att jag förberedde det mesta igår. Marinerade köttet och gjorde den inlagda chili gurkan.
Idag behövde jag bara fixa det sista och en skål med mungbönsgroddar. Det är inte svårt egentligen men det tar tid!
Det blev lite stressigt mot slutet ändå men det berodde på att jag gjorde en hel del julgodis samtidigt... som kan ha resulterat med ett raserianfall så att det var choklad i hela köket, skojar inte. Har varit mycket idag alltså, börjar till och med fått ont i halsen nu. Hehe.

Jag kan inte koka ägg men jag kan laga det här! Skämt åt sido ;)

Av Andrea - 18 december 2015 14:17

Jullåten som ger mig rysningar just nu är en a cappella. Jag spelade min musik på hög volym när den plötsligt kom upp. Jag får alltid en obehaglig rysning i ryggraden av viskningar tex... så reaktionen blev intensiv. 

Dance of the sugar plum fairy av Pentatonix:

https://open.spotify.com/track/0u0TlASkQWH2bGIZRu0HLh

Den finns på Youtube också men ljudet är bättre på Spotify om någon är intresserad. Haha, älskar deras seriösa ansikten.

Nu har jag städat köket i omgångar, gjort julgodis och nu väntar jag på att få börja med maten. Världens segaste dag. Längtar liksom...

Av Andrea - 17 december 2015 22:02

Hej hopp!
Mitt samtal som jag oroade mig så mycket för igår, gick bra. Så det var jätte skönt och en lättnad.

På vägen hem var det proppfullt med folk, såklart var det en mini buss som skulle plocka upp alla.
Jag övervägde om jag skulle gå av eller inte på min hållplats för killen som satt bredvid mig hade somnat. Hans nacke var i princip dubbelvikt så jag kunde inte komma förbi. Kändes så stelt när jag var tvungen att knuffa på honom och säga "Ursäkta?" tills han kastade upp huvudet och stirrade yrvaket/vettskrämt på mig. Sekunden efter kastade han sig åt sidan så att jag skulle hinna ut i tid, utan att säga ett ord.
Jag blev full i skratt när jag kom av bussen. Måste ha varit pinsamt. Jag minns själv hur skolan sög ut all energi så jag kan inte klandra honom!

Annat småskoj:
Mamma kom hem med en pinjenöt-kotte eller vad det nu var. Jag tycker att det ser ut som ett drakägg, ja?

På tal om ägg.
Jag kan inte koka ägg fick jag veta idag. Har faktiskt aldrig gjort det förr, inte så konstigt eftersom jag inte gillar att äta dem... Men ändå, känner mig jätte blåst jö!
Ett av äggen sprack och läckte vitt skum. Tror värmen var för hög. Synd.
Imorgon ska jag liksom laga bulgogi till hela familjen! Vi får se hur det blir.
Haha, det kommer nog gå braaa. Har förberett det mesta redan och är taggad.
Längtar tills jag får laga mat! (Så skumt)

Presentation

Hej! Välkommen till min blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards