Direktlänk till inlägg 19 december 2015
Julgodiset jag gjorde igår var små bounty inspirerade saker. Dock lite nyttigare än det "egentliga" receptet.
Blandade ihop lite kokosolja, en del riven kokos, någon droppe vaniljextrakt och några dadlar för sötma, om jag minns det rätt. Lät dem stå i kylen ett tag innan jag doppade dem i mörk choklad också.
Jag tror att de blev bra. Åt dem bara när chokladen inte hade stelnat så chokladsmaken tog över tyvärr... Men nu har jag haft dem i kylen över natten så de kanske smakar lite mer.
Egentligen ska man inte ha choklad i kylen, men pappa vill ha så varmt i vårat hus. Det går alltså inte att ha saker som choklad framme. Hans önskebild är att gå i linne mitt i vintern och skruva upp golvvärmen tills det bränns. Ni vet sådär "aj aj aj!" när man springer mot vattnet utomlands på en sandstrand...
Nog om det! Här är några bilder på mina fula sötsaker, hehe.
Jisses, de där iskubsformade till höger... Det var dem jag flippade på igår när jag försökte få ut dem ur helvetes formen. Stod och smällde den i bänken för allt vad jag hade. Knäckte och hackade och bankade och skrek. Resulterade som sagt med chokladflisor i hela köket. Otroligt att formen inte gick sönder.
Så går det när ingen orkar åka och köpa vanliga ischokladformar!
Haha, förhoppningsvis blir det en lugnare dag idag!
Det var ju bara ett måste att inleda med detta på min födelsedag. För ja, idag blir jag 22! *kastar konfetti* Hej föresten! Idag har det bara bakats och bakats. Det har luktat konditori i hela huset men när mamma skalade en gurka, då l...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|