Alla inlägg under juni 2016

Av Andrea - 9 juni 2016 19:25

Hej!
Jag hade en underlig sömnlös natt inatt. Vaknade runt 3 och var vaken till 5... Chai skrek utanför. Och någonstans däremellan gick jag tydligen upp och målade naglarna? Sedan somnade jag igen.
Vaknade 7 igen av att tumnageln typ fastnat på väggen? Nagellacket fastnade... Nu har jag tvättat av det och tänker måla nytt efter jag duschat. Kul kul. Jag kom alltså ihåg det här precis nu för mamma fråga vem som var uppe inatt haha. Hade helt förträngt det?

Eftersom vi hade sovmorgon idag testade jag snabb-Udon-nudel-soppa till lunch. Har inga bra erfarenheter av sådan "färdig" mat. Vet ju hur det gick med den förra nudelsoppan jag provade för några år sedan...
Men denna var okej. Hann dock inte svälja när jag kikade på klockan. Jag hade räknat fel på tiden och behövde kasta i mig maten innan jag rusade till bussen.

Den vanliga oron kom upp som vanligt...

Jupp. Efter imorgon slipper jag detta. Men kommer bli arg om någon saknas. Vill ju säga hejdå innan sommaren haha!

Idag saknades två men vi träffade en av dem på vägen till stationen. Han försökte nog undvika oss men vi följde efter honom... Vilka creep vi är. Sedan lät vi honom vara ifred efter vi hälsat.
Jag och två andra gick och satte oss på ett cafe och snackade i några timmar innan vi åkte hem. Det var en rolig pratstund och nu känns det ännu sorgligare att sluta!
Imorgon måste det bli ett bra avslut. Sedan ska jag och Vicky äta sushi och ha det super bra på summerburst!
Ja. Det låter bra.
Jag ska göra det bästa av dagen. Inte ångra någonting. Tänka positivt.

Tjing!

Av Andrea - 8 juni 2016 20:48

Hej på er!
Idag stressade jag till centralen och upptäckte att endast Jas och vår lärare var där. (Att de andra ska vara borta den sista veckan. Så besviken på dom...)

Vi åkte till Hagaparken för att köra 5-kamp klass mot klass... men det regnade så vi avvaktade.
Istället fick vi varsin torr bulle. Jag satte i halsen och var mitt inne i en hostattack när en till klasskompis dök upp. Så vi blev 3!
Men 5-kampen ställdes in då det fortsatte regna.

Istället fick vi gå in i... Duntdunt duuuun! Fjärilshuset.
Jag är rädd för fjärilar om ni inte visste det. Det var speciellt. Försökte hålla minen och låtsades som ingenting... Tills de flög i närheten av mig och jag väjde undan i panik. Gick typ och höll för ögonen HA! Det tyckte dom andra var roligt.
Jag kan förstå det.
Dock är fjärilar obehagliga, varför tycker inte fler det? Haha.

Däremot var vaktlarna super söta! Här var en som såg ut som en sten som jag höll på att trampa på. Naww ville plocka upp den!

På vägen ut såg vi att en hade rymt från regnskogsdelen. Det var kyligare där utanför och den såg vilsen ut. Vi frågade en som jobbade där om den verkligen fick vara där och hon skyndade sig dit med hov. Tydligen inte. Men fågeln gömde sig bakom en vägg och vägrade komma fram. Snutt! Hoppas de hittade den.

Därefter gick vi runt bland souvenirerna.
Vi provade en ring som visar ens känslor. Jag och ena klasskompisen fick blåa ringar... Det betyder despair. Förtvivlan eller misströsta? Passar ju bra då för vi hade långtråkigt, var besvikna på vädret, och var sura på resten av klassen. Haha. (En till dök faktiskt upp senare också. Men ändå.)

Så ja, en rätt seg dag har det varit. Vill göra något kul med alla innan det är försent... Som inte är leka med lera, åka till Tom Tits eller Fjärilshuset. Förstår varför ingen vill komma hahaha.

Jag och Jas åkte iallafall in till stan och shoppade efteråt. Fick hem lite smink och sånt.
Ciao!

Av Andrea - 6 juni 2016 17:43

Glad nationaldag!

Idag blev vi släpade till Haga parken för nationaldagsfirandet. Mamma stressade upp oss så att vi åkte kl 10 på morgonen...

Vi kom dit och bara vart är allt folk? Vi satte oss på plats och fick ett programblad. Där stod det att showen började kl 14...
De första 2 timmarna åt vi jordgubbar och andra snacks medan vi lyssnade på när de repade på scenen. Det var ändå mysigt. Sedan började vi tröttna på att sitta ner och de sjöng samma låtar hela tiden.

De 3 tre timmarna som vi sedan satt där blev en pina. Ryggarna gjorde ont, vi såg ingenting på scenen, vi var uttråkade, frusna och det var människohav runt omkring. Plötsligt kryllade det av folk överallt.
De andra i familjen ville gå mitt i föreställningen istället för att vänta en timme till. Det var ett ångestmoment att bara resa sig upp för mig...

Det var så sjukt mycket folk att det inte gick att fota. Jag vågade inte kolla bakåt på alla de människor med ansiktena vända åt vårt håll när vi zick-sackade oss igenom dem för att komma ut. Vi satt typ längst fram egentligen. Det var så obehagligt att jag får panik av känslan som de måste ha som står på självaste scenen. HUR KAN DOM??
Min absoluta mardröm. *nervöst skratt*
Alla människor på den bilden är kanske en sjättedel av allt folk som fyllde upp hela backen uppåt men det syns inte...

Haha någon som förstår min rädsla? Inte?
Eller?

Hoppas ni haft en bra dag iallafall.
Hej så länge!

Av Andrea - 6 juni 2016 08:56

Hej från igår!
Igår var vi på restaurangernas dag i Kungsträdgården med kusinfamiljen igen. Fiskmåsarna såg ut att tycka att det var den bästa dagen någonsin.
Jag och lillasyster köpte och delade på en dumplingrätt. Den var för ful för att fota men smakade helt okej hehe.

Sedan stack jag och Julia till Sephora för att köpa smink. Nu har jag skaffat lite knep och knåp som jag måste försöka lära mig. Men saknar fortfarande bra basgrejer så det måste jag leta efter någonstans... Finns så himla mycket att välja på?

Är lite stressad inför Summerburst också. Vädret växlar hela tiden och det verkar som att det kommer blir regn och kyligt... Så svårt att veta vad man ska ha på sig!? Och det är skolavslutning samma dag och jag har inte fått några tider så jag vet inte om något kommer krocka. Wä!

Iförsig har jag har klädpanik inför hela sommaren. Äger ingenting somrigt.
Det känns som att jag borde åka och shoppa alla dagar denna vecka för att plöja igenom varenda affär haha.
Hej så länge!

Av Andrea - 4 juni 2016 21:49

Hej på er!

Idag firade vi Julias 18 årsdag! Yey! 


Söt! Ett litet bi gillade blommorna vi skulle ge...

Sedan knackade vi på dörren och började sjunga men det var det fel person som öppnade haha.


När alla kommit blev det fika. Vi satt utomhus i det fina vädret. Det var blåsigare och kyligare idag så jag valde att ha jeans... Ångrade mig när jag satt i solen i lä. Smälte lite och åt 2 portioner med rabarberpaj. Jag åt hur mycket som helst som vanligt. Fick matkoma. Men den var sååå god!


Lillkusin agerade bartender och serverade drinkar! Lyx! Jag drack även lite rosé.



Efter kalaset när far och morföräldrarna gått stannade min familj kvar och beställde sushi. Åt hur mycket som helst igen... Fick matkoma för andra gången.

Så mycket maaat!


Sedan spelade vi några omgångar kortspel inomhus när solen inte värmde längre.

Det här var en bra dag. Så mysig helt enkelt!


Helt off topic men alltså jag är så glad över en grej.

Mitt humör. Jag känner mig bättre, gladare och piggare igen. Alltså... även om jag fortfarande har dåliga dagar och kämpar på, så märker jag en enorm skillnad på mitt psyke i stort sätt. Jag kan faktiskt känna att jag är stolt över mig själv just nu. Jag har gjort framsteg, och utmanat mig själv. Resultatet av den mentala träningen jag kämpat mig igenom har fått mig att må så mycket bättre under de senaste månaderna. Jag undrar om det märks?

Jag känner mig gladare på insidan iallafall.

Det är så härligt att känna att man mår bra igen! 


Hoppas ni har det bra ni med. Hej så länge!


Av Andrea - 3 juni 2016 13:41

Hej på er!
Idag var det en "hälsodag". Min lilla klass följde med en annan klass på en lång promenad. Vi tog oss till Görveln där vi satte oss vid vattnet för att läsa upp novellerna vi skrivit. Mysigt faktiskt. Och är imponerad att de andra kom i tid imorse, ändå började vi 8:45 vilket är en och en halvtimme tidigare än vanligt och de kommer alltid försent... Eftersom Jas fortfarande är sjuk var jag inställd på att jag skulle bli helt ensam. Men killarna dök upp i tid!
Haha så imponerad faktiskt.

Som sagt, det var mysigt vid vattnet där vi satt. Jag förundrades av känslan att bita i ett päron utan problem och vår lärare bjöd på choklad och nötter.
De andras noveller var roliga att lyssna på. Dock hade vi svårt att fokusera när en kille ute på vattnet hade problem med sin motorbåt. Såg hur han kämpade med den tills han gav upp och började ro vidare med gnisslande åror.
Haha stackars.
På hemvägen var det väldigt varmt.

Det tråkigaste och roligaste jag hört på länge var när jag klagade på stinkande blommor...

Jag: "Alltså det stinker sopor! Vad är det för blommor ens?!"

Klasskompis: "Det kanske är vitsoporna..."


Sånna skämt är så dåliga att de blir roliga.


Sedan gick jag och två andra åt ett annat håll för att komma hem istället.

Tror att jag smälte lite på vägen. Herre vad solen stekte! Kändes som vi var på Mallorca.
Måtte det vara fint väder på Summerburst nästa vecka... Ser ut att bli regn.


Uppdatering:

Nu har vi grillat här hemma och ätit varsin enorm portion.

Vi firade att jag kan tugga igen haha!

Stod och stekte potatisen när jag fick snapchat från Julia som fotat sin solbränna...

Min reaktion:   

Av Andrea - 2 juni 2016 16:36

Bild från igår men samma känsla idag...

Vilken hetta! Smälter här i solen. Sitter på vår nya halvklara altan och försöker få färg. Vissa delar som benen tex har lättare att få färg men resten av mig är kritvit.

Jag kom precis hem från tandregleringen och nu är tandställningen ute! Känns så märkligt och kan inte riktigt beskriva känslan. Stör mig lite på den nya metalltråden som sitter bakom tänderna nu, limmet är buckligt och det känns orent. Men vänjer mig väl vid det då det ska sitta kvar för alltid! Nu ska jag njuta av en glass i solen, sedan ska jag skriva klart min "skräck"novell.

Ha det bra!

Presentation

Hej! Välkommen till min blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards