Alla inlägg under april 2015

Av Andrea - 24 april 2015 08:04

Så vaknade jag igen några timmar senare, till det här... Hjärtat blir genast varmare. Han kanske kände att jag var arg på honom haha. Bebis. Får se hur länge det varar! :PppPpp

Av Andrea - 24 april 2015 04:22

Vaknade till nyss. Drömde att jag vikarierade i en asiatisk restaurang...
Klockan är fyra på morgonen (j*vla piss skrikande katt helvete ska f*n avliva dig snart) och jag postar pannkakan jag gjorde igår. Blev Nutella iallafall och bananer inuti. Det otrevliga är att det var gott. Försökte härma minnet av thailändska bananpannkakor.

Googlade på 'varför katten skriker klockan 4 på nätterna oavbrutet'. Finns flera som lider av samma problem. Finns ingen lösning. Rutiner sånnafall men det har vi tyvärr inte i vår familj så Chai får panik. Läste vad de andra skrivit och blev irtiterad och skrattig. De andra katterna gör såhär för att de antingen vill ut, en annan familj hade precis flyttat så katten blev orolig, en annan blev skrikig så fort de började släcka lamporna och la sig (det är typ Chai.."), en annan ställde sig nedanför sängen och gnällde och om ingen reagerade skrek den (Chai), han vill inte gosa heller för han trampar bara runt i sängen om man plockar upp honom (Chai även om han spinner). Och en annan var gravid i 5 månaden då hennes katt började bita henne överallt, och det var bara henne han anföl i familjen... osv. 

Asså katter är douchebags. 

Men värst av allt är att man inte få sova en enda natt. Det sliter och det är så sjukt jobbigt när man måste upp ur sängen och kasta ut honom, sedan hinna somna om innan klockan ringer... Det irriterande är att så fort alla är vakna så blir han tyst och går och lägger sig. Sedan sover han hela dagen. Om inte pappa jobbat natt och sover på dagen såklart för då ska Chai skrika utanför hans dörr hela dagen också.

Chai alltså... Jätte fin och vacker, renras med stamtavla. Ung hane på 4 år och kastrerad.

Personlighet: Aggressiv, slåss med alla andra katter, anfaller en själv helt plötsligt (satt i solstolen häromdagen tex när han hoppade upp och satte sig intill mig, tänkte 'aw' men då tog han tag i mig och bet och rev tills jag blödde och jag fräste och sparkade ner honom, han ville sitta där... Har dortfarande små sårskorpor), han hatar att gosa för det mesta, skriker varenda natt vid 4-5 tiden, skriker även på dagarna, kräsen, river sönder möbler, gnäller och är jobbig. Ibland är han söt och gosig, följer en som en hund om man går ut med honom tex. Men asså... Vad ska man göra? Ska man avliva en sån?? Sorgligt ju. 


Av Andrea - 23 april 2015 14:40

Inlägg nummer 2!
Ja jag var på Ica för någon timme sedan. Blev smått irriterad för allt var slut. Eller de sakerna jag behövde vill säga. Först stod jag och stirrade på mjöl hyllan i 100 år och trodde att jag var blind. Det fanns vetemjöl, potatismjöl, special bröd mjöl för ciabattabröd och alla sorters mjöl utom rismjöl.
Gick och letade efter mina andra ingredienser istället. Visade sig att jasmin riset var slut. Hallå ris! Jag behöver ris om jag ska få min asiatiska mat.
Jag tänkte att jag skulle göra ett annat recept då. Nämligen vietnamesiska vårrullar. För jag har sett förut att de har sådant där rispapper. Men så fanns inte det heller.
Tappade hoppet. Tänkte att jag fick strunta i god mat så jag köpte två små baguetter, nutella och bananer istället. Hittade av misstag rismjöl på gluten hyllan då. Köpte hem två paket. Haha men det blir ingen middag direkt... Mamma får laga mat istället.

Iallafall! Jag testade att göra koreanska "riskakor" (låter fel att kalla dem det, låter som de vore knapriga). Vi åt dem i Korea. De fanns nedstoppade i många rätter och jag tyckte om dem. De är lite sega i konsistensen och de suger åt sig sås om de kokas i det. Annars smakar de egentligen ingenting. Det är gjort på rismjöl och vatten. Kallas Garaetteok på koreanska.

Så det blev dagens experiment:

Vet inte vad man ska ha till (plus att vi inte har några ingredienser) så jag rörde ihop något med soya och chili. Hoppas att jag lyckas göra en riktig rätt på de jag frös in bara.

Nu ska jag slänga mig i soffan och ångra att jag köpte nutella. Det är inte ens särskillt gott och om jag äter upp den förstör det allt jag kämpar med. För jag ska dra ner på sötsuget nämligen och försöka träna inför loppet. Sprang spåret igår till min egen häpnad så det har värkt i benen hela dagen.
Hej så länge!

Av Andrea - 23 april 2015 10:39

Jag har lust att åka till Japan. Sen är jag jätte sugen på asiatisk mat. Kollat på hur man gör sushi, teriyaki sås, korean rice cakes och dumplings i två dagar nu på youtube haha. Tror att jag ska gå till affären och köpa ingredienser. Vill ha ris! Är less på pasta och potatis.

Av Andrea - 21 april 2015 20:43

Jag känner att jag måste flytta utomlands. Så att jag kan äta frukt året om! God frukt. Som melon, ananas, mango, kiwi, passionsfrukt och persikor osv. All frukt här är dyr och där är de solmogna och växer som äpplen. Uuh!
Tänk att kunna odla mango eller kiwi i sin trädgård! Hur växer kiwi föresten? Tanken slog mig nu.. Haha? På träd? Måste googla.

Såg på den här videon, det är därför som jag är sugen på frukt. Så fina färger!

Svar på kiwi frågan om någon annan undrade samma sak. Så lustiga.

Av Andrea - 19 april 2015 14:46

Idag har vi varit på visning. Nu blir det nog funderingar.
Efter visningen gick vi till en sushi restaurang och åt lunch. Det var jätte gott! Äntligen. Har längtat efter sådana där avokado sushis hur länge som helst.

Det gavs ut gratis popcorn, glass och godis utanför ett café också. Haha Yay fick min glass idag istället.

Efter maten gick vi runt och tittade på området. Det byggs om överallt så det är inte så fint ännu. Men det kommer att bli.
Gick förbi några träd och trodde först att de hade satt upp påskfjädrar, men det var blommor!

Av Andrea - 18 april 2015 19:53

Hejsan!
Idag åkte jag och Vicky in till stan. Tog tre timmar i bilkö. Sjukt. Men vi kom fram tillslut! Planen var att först ta en glass och sedan gå på bio. Men vi kom fram så sent så vi tänkte att vi skulle hoppa bion. Vi marscherade genom Gallerian med glassbaren som mål. Och upptäckte att den var borta! Det ska öppna en Dunkin Donuts där istället. Haha så typiskt. Blev även frågad av en kvinna helt random om jag ville vara med i en model casting. Fick panik haha.
Efter det strosade vi genom Kungsträdgården. Det var Japan jippo, cosplay och körsbärsblomning! Och alldeles för långa köer till glasskioskerna.

:D Blir gla

Sen bestämde vi oss för att det skulle bli bio iallafall. Efter att ha köpt biljetter tittade vi in på Gelato baren lite snabbt, men hann inte köpa någon glass. Blev popcorn för min del och en ny läsk smak istället. 

Vi såg The DUFF och den var lite rolig, helt okej! Typisk chick flick men ändå.

På vägen tillbaka till bilen tittade vi om Gelato baren fortfarande var öppen. Men icke! Vi strosade vidare men stannade till och stirrade på ytterligare en glassdisk men det blev inget där heller. Haha och jag har aldrig varit mer sugen på glass som nu!
HERRÅ

Av Andrea - 17 april 2015 19:52

Känner att jag slösade två timmar av mitt liv på den här filmen precis. Uuh jag ska aldrig se drama. Inte min genre. Den här kunde lika gärna ha varit en svensk film, så tradig. Sen verkade hela gå ut på att ingenting har någon mening. Typ? Jobbig.

Aja trevlig helg!

Presentation

Hej! Välkommen till min blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards